Taxi tar dig ända fram

Att åka taxi är ett bekvämt sätt att ta sig fram för den som inte har tillgång till bil, har bråttom eller helt enkelt bara vill åka bekvämt. Det finns idag dock en mängd taxibolag som alla tävlar om kunder och det kan vara svårt att veta exakt vilka bolag som är seriösa och vilka som inte har rent mjöl i påsen.

643-4-taxi-tar-dig-anda-framFör den som åker taxi i den stad man bor i lär man sig relativt fort vilka bolag som man kan lita på men det är ett faktum att de flesta som tar taxi gör det i en helt annan stad än där man bor. I en sådan situation är man naturligtvis mer utsatt eftersom man helt enkelt inte vet vilket bolag man skall välja. Det finns dock ett par sätt att undvika att bli lurad.

Tänk på detta när du skall välja taxibolag

  • Känner du någon som vet vilka taxibolag man bör hålla sig till? Denna fråga bör man ställa sig även om man skall ta taxi i sin hemstad men det är ännu viktigare för den som skall åka taxi i en annan stad. Fråga någon som kan tänkas veta!
  • Kontrollera taxibolagen i den aktuella staden online. Det finns mängder av information om just detta på nätet – både från dem som haft goda och dåliga erfarenheter. Det är väl värt det att ta några extra minuter för att göra detta då det kan spara dig både fysiskt, psykiskt och ekonomiskt lidande.
  • Jämför gärna priser redan i förväg. Då vet du på ett ungefär vad det bör kosta dig att åka från punkt A-B och du slipper obehagliga överraskningar då taxiresan lider mot sitt slut.

Det finns tyvärr många historier om hur kunder blivit lurade på mycket pengar när de åkt taxi och många beskriver chocken när de inser att de blivit lurade. Intresserad av en viktig artikel om detta – läs mer på sidan “VARNING: Stockholm-Arlanda: 38.000 kr!” hur du undviker att bli lurad på din taxinota. Det skadar aldrig att läsa tips på hur man bör agera när det gäller taxi – oavsett vem man är och hur ofta man brukar åka. Ingen skall behöva få problem i samband med en taxiresa och genom informerade val går det i de allra flesta fall att undvika.

Fördelar med att välja taxi som transportmedel

  • Det går smidigt och enkelt eftersom taxichaufförer kan alla vägar och man därmed undviker att behöva leta efter en viss adress. Det sparar helt enkelt tid!
  • Du kan få en bil omedelbart och behöver alltså inte vänta på en buss eller tunnelbana. Extra skönt då väder och vind under stora delar av året kan vara av det tuffare slaget.
  • Du åker direkt fram till dörren dit du ska och slipper därmed att gå långa bitar för att ta dig till rätt plats. Detta kan vara extra fördelaktigt om du inte hittar så bra i staden, har bråttom eller kanske åker sent på kvällen då det kan kännas otryggt att vara ute själv.
  • Du slipper tänka på att hitta parkeringsplats vilket även det tenderar till att stjäla tid från andra, viktigare saker. Din taxichaufför behöver inte heller fundera över detta.
  • Det är på många sätt säkrare än allmänna kommunikationsmedel då man blir körd till dörren och slipper oroa sig för att till exempel promenera hem från bussen eller tunnelbanan.

Ett av de taxibolag som fått goda rekommendationer är Taxi 020 – beställ Taxi 020 här och res billigt i Stockholm, Göteborg och Borås. Genom att välja rätt taxibolag får man en säker resa, som sparar dig tid och därmed också pengar.