Ge företaget ett lyft med ergonomiska möbler

Ibland är det inte så mycket som krävs för att ge företaget ett lyft. Ett nytt kontorslandskap med bra möbler kan göra stor skillnad. Allt fler väljer att komma bort från traditionella, individuella kontorsrum och satsar istället på öppna landskap. Men med den skillnaden att det också ska finnas områden där det ska vara tyst eller stänga dörren om dig för ett telefonsamtal. Det har nämligen visat sig att samarbetet blir så mycket bättre om medarbetarna ser varandra lite mer. 

Samtidigt så är det viktigt att slå ett slag för företagshälsan. Folk som sitter hela dagen och jobbar har en tendens att bli slitna. Vissa åkommor eller smärtor kan förebyggas genom att använda ergonomiska möbler. Det ger kroppen en bättre ställning, för egentligen är det ganska onaturligt att sitta vid ett skrivbord flera timmar i sträck. Antalet sjukskrivningar kan därmed hållas på ett minimum, och det leder till större trivsel för alla de anställda. 

Hur du skapar en god arbetsmiljö

Innan du börjar riva ut alla skrivbord och byta ut telefonjacken är det alltid bra att kontakta en specialist. Dels så finns det psykologiska faktorer att ta med i beräkningen. Trivsel är inte något som du kan tvinga fram, och det allra viktigaste är naturligtvis de personer du jobbar med. Men det har visat sig att inredningen och den allmänna miljön är viktig, och att det gör stor skillnad om du lägger ner lite extra omsorg på den. Ergonomiska kontorsmöbler är viktiga för din hälsa. 

De rätta färgerna på väggar och möbler, ljuddämpande plattor i taket, sköna soffgrupper för samtal och samarbete, skrivbord som går att sänka eller höja beroende på om du vill sitta eller stå och jobba. Listan på små och stora detaljer som gör skillnad kan bli ganska lång. Men helt klart så är det något att tänka lite närmare över. Det kostar lite att renovera och möblera om. Men det du tjänar på ökad trivsel och effektivitet måste också tas med i kalkylen. Med rätt kontorsinredning fungerar kontoret bättre. 

Möbler i alla prisklasser

Det låter ganska dyrt att möblera om på ett kontor. För det handlar vanligtvis inte om ett par skrivbord utan hela avdelningar. Även hemma bör du tänka på vilka möbler du väljer för ditt privata kontor. Idag när många jobbar hemifrån är det viktigt att sitta korrekt även där. Se till att behandla dig själv väl, ta vara på din kropp. Det måste inte alls vara så dyrt, för nu för tiden hittar du bra möbler och lösningar i olika butiker. Enligt Expressen så satsar IKEA på ergonomiska alternativ. 

Vad som är allra viktigast är eftertanken. För större företag så anlitar de vanligtvis en inredningsexpert. Gärna då någon som har samma filosofi som de försöker åstadkomma. Det är inte alla som fungerar som Google, de ligger i en klass för sig. Du kan dock lära dig mycket från dem. De är ett mycket framgångsrikt företag som absolut inte satsar på traditionella kontorslandskap. Tvärtom lägger de stor vikt på att vara okonventionella. Och det fungerar för dem. 

De flesta är inte som Google men lärdomen är att tänka lite utanför ramarna. Att inte köra sig fast i det som funnits så länge bara för att du inte kan tänka dig något annat. Många kontor har hittat en gyllene medelväg. De satsar på en mer avslappnad atmosfär med sköna möbler och fler gruppområden. Det har visat sig föra medarbetarna närmare varandra och leder till ett bättre samarbete. Ny kontorsinredning lyfter företaget. 

Investera i ditt företag

Varje företag har en specialitet, och flera viktiga resurser. En av de viktigaste delarna av en verksamhet är personalen. Du kan kalla dem den allra största resursen. Som sådan så bör du värna om den. Ta hand om dina medarbetare och se till att de har det bra. Dels ligger det i ditt eget intresse, för du vill ju att de ska vara så produktiva som möjligt. Men framför allt så handlar det om att de ska ha det bra. 

Så ergonomiska möbler är något som alla bör lägga vikt vid. Det ger dina anställda chansen att sitta väl medan de arbetar flera timmar i sträck. Naturligtvis har de också ett ansvar att röra på sig, att ta pauser och sträcka ut alla musklerna. Men du kommer långt bara genom att byta ut bord och stolar. Det är inte alla som kan förvandla hela kontoret och göra om det till en modern arbetsplats. Resurserna kanske inte räcker till eller så finns det helt enkelt inte plats. Men en ny stol kan du alltid skaffa, och bara det kan göra stor skillnad.

Ge företaget ett lyft

Det läggs idag allt större vikt vid trivsel och samarbete. All statistik pekar på att folk som trivs på jobbet gör ett bättre dagsverke. När de känner sig uppskattade så är de mer produktiva. Och när de har bra möbler så håller de sig friskare. Det är egentligen ganska självklart att ju bättre du behandlar dig själv eller dina medarbetare desto bättre är det. 

För att ge företaget ett lyft så kan du göra olika saker. Ett nytt kontorslandskap är ett bra alternativ. Ergonomiska möbler borde vara normen för alla kontor eller verksamheter. En kickoff innan de långa vinterdagarna tar över kan ge en skjuts i rätt riktning. Förmåner, speciellt de som lägger fokus på häls, brukar vara välkomna. Med små medel kan du göra stor skillnad, vilket alla tjänar på.